Πρόληψη κατά της ενδοσχολικής βίας

  • 0

Πρόληψη κατά της ενδοσχολικής βίας

Σε μια εποχή που το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας (bullying) μας απασχολεί έντονα, θα αναρωτιόμαστε ίσως ως γονείς:

Τι κάνει το σχολείο που έχω επιλέξει για το παιδί μου σε ζητήματα ενδοσχολικής βίας; Ποια πολιτική χαράζει ώστε το παιδί μου να είναι ευτυχισμένο στο σχολικό του περιβάλλον;

Το σχολείο μας, λοιπόν, υψηλά ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα παιδαγωγικής, έχει δημιουργήσει το καινοτόμο διαβαθμιακό τμήμα Μαθητικής Φροντίδα (student care). Στόχος του είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και κλίσεων κάθε παιδιού. Παράλληλα όμως φροντίζει και την υλοποίηση προγραμμάτων που καλλιεργούν την επικοινωνία και την ανάπτυξη θετικού κλίματος μάθησης.

Εδώ και πολλά χρόνια υλοποιούμε καινοτόμα προγράμματα, με στόχο τα παιδιά μας να αισθάνονται ικανοποιημένα και ασφαλή στο σχολείο μας!

Η αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών λειτουργεί ως μια ασπίδα πρόληψης απέναντι στην εκδήλωση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.

– Συνεργασία με το “Χαμόγελο του παιδιού”. Συμμετοχή μαθητών σε βιωματικού τύπου εργαστήρια, με θέμα τη βία στο σχολείο και τη βία στο διαδίκτυο.

– Εκπαίδευση εκπαιδευτικών και μαθητών δημόσιου δημοτικού σχολείου της Νίκαιας από εκπαιδευτικούς και μαθητές-διαμεσολαβητές του σχολείου μας, προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα των “Μαθητών-Διαμεσολαβητών” στο σχολείο τους.

– Προβολή σχετικών video από τους ατομικούς συμβούλους κατά την ώρα της ατομικής συμβουλευτικής.

– Επίσκεψη της ερμηνεύτριας Meredith Ο’ Connor στο σχολείο μας. Διοργάνωση συναυλίας σχετικά με το αντίστοιχο θέμα.

– 6η Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού: Γίνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλα τα τμήματα.

35

Η Aμερικανίδα τραγουδίστρια Meredith O’ Connor, θύμα και η ίδια ενδοσχολικής βίας, ήρθε στο σχολείο μας, τραγούδησε και μίλησε στους μαθητές για την τραυματική της εμπειρία. Εκδήλωση σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.


Leave a Reply