Διακρίσεις στον διαγωνισμό μαθηματικών του Καγκουρό

  • 0

Διακρίσεις στον διαγωνισμό μαθηματικών του Καγκουρό

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας Αναστάσιο Σανιδά, Χριστίνα Σαρβανίδη, Ευάγγελο Σκροπολίθα, Αγγελική Κανσού, Ελευθερία Σαφαρίκα και Γεωργία Τσαβολάκη για τη διάκρισή τους στον μαθηματικό διαγωνισμό του kangaroo.

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Οι επιτυχίες αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν την καλή προετοιμασία των μαθητών μας στο μάθημα των μαθηματικών. Υπενθυμίζουμε ότι και στον διαγωνισμό του Θαλή υπήρξε μεγάλος αριθμός επιτυχόντων μαθητών της Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Τότε είχαν διακριθεί οι μαθητές:

Από τη Β΄ Γυμνασίου: Μάριος Δεμέναγας, Χρήστος Ξαρχάς, Θεόδωρος Μαυροειδάκος, Ελευθερία Σαφαρίκα, Σταύρος Φορμόζης, Ειρήνη Χαλικά. Μαζί τους διακρίθηκαν και δυο μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που θέλησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ύλη ανώτερη από το κανονικό επίπεδο, οι Νικόλαος Πανταζόπουλος (Α4) και Θεόδωρος Τσάλεζας (Α6).

Από τη Γ΄ Γυμνασίου: Αμαράντα Αγγελοπούλου, Δημήτριος Αληζιώτης, Αικατερίνη-Παρασκευή Αναστασίου, Δήμος Γαβριήλ, Δάφνη Καρρά, Γεώργιος Κοσσίδας, Κωνσταντίνα Κράλλη, Μηνάς Μακρίδης και Ζωή Μαν.

thumb_640


Leave a Reply