Υγιεινό πρωινό στο Γυμνάσιο

  • 0

Υγιεινό πρωινό στο Γυμνάσιο

Απολαμβάνετε καθημερινά υγιεινό πρωινό;

Επειδή και το φαγητό είναι θέμα παιδείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Διατροφής, 16 Οκτωβρίου, φροντίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας σε θέματα διατροφής.

Οι μαθητές παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια και ομιλίες με στόχο να συνειδητοποιήσουν την αξία της υγιεινής διατροφής και να ευαισθητοποιηθούν στη διαχείριση τροφής που πλεονάζει.

Έπειτα, με πρωτοβουλία των μαθητικών κοινοτήτων Γυμνασίου, μαθητές και γονείς ετοίμασαν υγιεινές λιχουδιές, που απολαύσαμε μαζί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στην αυλή του σχολείου μας.

Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι οι μαθητές μας προνόησαν και με γενναιοδωρία προσέφεραν εκλεκτά φαγητά, γάλα και χυμούς στο Φιλόπτωχο Ίδρυμα του Αγ. Δημητρίου Κουβαρά αλλά και στα παιδιά με νοητικά προβλήματα του ιδρύματος «Χαρά», που ήρθαν στο σχολείο για να γιορτάσουν μαζί μας.

Μοιραστήκαμε στιγμές, προσφέραμε αλλά και πήραμε αγάπη!

Ευχαριστούμε τους διαιτολόγους κ. Στεργιόπουλο και κ. Ζαβό, τη δημοσιογράφο κ. Σβώλου, την Υπεύθυνη Εφηβικής Υγείας Νοσοκομείου Παίδων κ. Σκούρα, την εθελοντική ομάδα “Μπορούμε” για τη βοήθειά τους.


Leave a Reply