Πρακτική άσκηση μεταπτυχιακών φοιτητών

  • 0

Πρακτική άσκηση μεταπτυχιακών φοιτητών

Σε συνέχεια της συνεργασίας με το Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το σχολείο μας συμμετέχει τη σχολική χρονιά 2016-2017 στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» με επόπτρια την κ. Μαρίζα Φουντοπούλου, Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Στόχος της Πρακτικής Άσκησης, που διαρκεί περίπου 500 ώρες, είναι να δώσει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη δυνατότητα να συνδυάσουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες σχολικής μονάδας.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα παρακολουθήσουν διδασκαλίες των καθηγητών-μεντόρων, θα οργανώσουν και θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους διδασκαλίες υπό την παρουσία των συμφοιτητών τους, των εξειδικευμένων συνεργατών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και των εποπτών. Επίσης, θα πραγματοποιήσουν έρευνα στο σχολικό περιβάλλον και γενικότερα θα συμμετάσχουν ενεργά σε ποικίλους τομείς της σχολικής ζωής.

Καθηγητές – μέντορες: Κ. Κομιώτη, Ν. Μακαρόνας, Φλ. Πίκουλα

soph_tragedies

Σοφοκλέους Τραγωδίαι, Έκδοση του Άλδου Μανούτιου, Έκθεση στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη, Οκτώβριος-Νοέμβριος 2016


Leave a Reply