Διασχολικός διαγωνισμός Ιστορίας

  • 0

Διασχολικός διαγωνισμός Ιστορίας

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» προκηρύσσουν για τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και τα ΛΥΚΕΙΑ της ΑΤΤΙΚΗΣ διαγωνισμό Ιστορίας με τίτλο «Στον ανεμοστρόβιλο της Ιστορίας: Οικονομικά Αδιέξοδα και Κρίσεις στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Αμερικανική Ιστορία»

Θεματικές ενότητες:

α) Η στάση των πολιτικών κυβερνήσεων για την αντιμετώπισή της

β) Ο αντίκτυπός της στον πολιτισμό και τις τέχνες

Με τον διαγωνισμό οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την ιστορική σκέψη μέσα από τη συγκριτική μελέτη της βιβλιογραφίας, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία επιλογής και αξιολόγησης των ιστορικών πηγών και να αντιληφθούν το ιστορικό γεγονός ως προϋπόθεση κατανόησης του παρόντος.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου (Α’, Β’,  Γ’ τάξης) και σε μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου των σχολείων της ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Α’ ΦΑΣΗ: Στην πρώτη φάση ο διαγωνισμός είναι γραπτός και θα διεξαχθεί στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» στις 17 Ιανουαρίου 2017.

Β’ ΦΑΣΗ: Οι πέντε μαθητές που θα προκριθούν θα διαγωνιστούν προφορικά στη δεύτερη φάση, στις 6 Φεβρουαρίου 2017. Τα θέματα θα αντληθούν από τράπεζα θεμάτων, η οποία θα δημιουργηθεί από επιστημονική επιτροπή που θα οριστεί από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό είναι ατομικές.

Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση των μαθητών ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Ο υπεύθυνος καθηγητής θα πρέπει να συμπληρώσει και να στείλει ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο ziridis@ziridis.gr έως τις 15 Δεκεμβρίου 2016.

Θα απονεμηθούν βραβεία και έπαινοι.

Οι σχολικές μονάδες, οι υπεύθυνοι καθηγητές και οι μαθητές που συμμετείχαν θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνουν κατά την ημέρα διεξαγωγής της 2ης φάσης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ».

Πληροφορίες: τηλ. 2106685600 (Δευτ-Παρ. 09.00-14.50)

Email: ziridis@ziridis.gr

Συντονισμός: Γ. Γκόλιος, Α. Κλάδου, Φ. Πίκουλα, Α. Φωτεινού

Αίτηση: έντυπο

990958171


Leave a Reply