Εκπαιδευτικές επισκέψεις

  • 0

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Την 1η Δεκεμβρίου 2016 το Γυμνάσιο πραγματοποίησε για δεύτερη φορά εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ανά τμήμα, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου παρακολούθησαν ταινία με τίτλο «Οι Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων», και το Μουσείο Ηρακλειδών, όπου παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα  «Ήχος, Μουσική και Μαθηματικά» και «Σαπωνοειδείς Επιφάνειες, Πλακοστρώσεις και η Τέχνη της Κυψέλης».

Μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη, όπου παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Το Παζλ της Ιστορίας. Ένα Παιχνίδι Εξερεύνησης της Νεότερης Ιστορίας» και «Ταξίδι στην Οθωμανική Αθήνα. Πρόσωπα και Όψεις της Καθημερινότητας», καθώς και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν από την κ. Μ. Μπουφίδου και τον κ. Α. Μπόκο. Είχαν, μάλιστα, την ευκαιρία να δουν και την έκθεση από το Μουσείο Ερμιτάζ και να θαυμάσουν τα σπάνια εκθέματα.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου μοιράστηκαν ανάμεσα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υβρίδια: Στα Όρια Τέχνης και Τεχνολογίας», και το Planet Physics, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Φυσική του 20ου αιώνα». Οι μαθητές αλληλεπέδρασαν με διαδραστικά εκθέματα, ανακαλύπτοντας έτσι τα ολογράμματα, το πλάσμα, ένα σιδηρομαγνητικό υγρό, την κβαντική αιώρηση, τον δείκτη διάθλασης ενός υλικού και τον δίσκο του Νεύτωνα. Τέλος, δεν έλειψαν και τα εντυπωσιακά πειράματα με υγρό άζωτο.


Leave a Reply