Οι μαθητές μας συναντούν τη Φυσική

  • 0

Οι μαθητές μας συναντούν τη Φυσική

Ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο συνέδριο Φυσικής παρακολούθησαν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη στις 16-17-18 Δεκεμβρίου 2016, με τίτλο «Οι  Μαθητές  Συναντούν  Τη  Φυσική». Το συγκεκριμένο συνέδριο υλοποιήθηκε στο ΤΕΙ Αθήνας στο Αιγάλεω και απευθυνόταν σε άριστους μαθητές όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Οι μαθητές του σχολείου μας με μεγάλο ενθουσιασμό παρακολούθησαν ομιλίες, έλαβαν μέρος σε πολλά πειράματα και συζήτησαν με ερευνητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές για όλες τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής. Στο τέλος του συνεδρίου όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία κατά την οποία απέκτησαν γνώσεις για τη σύγχρονη επιστημονική μέθοδο, ήρθαν σε επαφή με θέματα Σύγχρονης Φυσικής και αποσαφηνίστηκαν πολλές δυσνόητες έννοιες. Τους μαθητές μας συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Πεταλίδου και Δήμητρα Παπαευαγγελίου.

Οι μαθητές μας μιλούν για την εμπειρία τους:

«Ενθουσιαστήκαμε με το γενικότερο κλίμα του συνεδρίου, ακούσαμε πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και κυρίως οι ομιλίες με τους τίτλους: 1. Συγκρούσεις της Γης με Αστεροειδείς: παρελθόν και μέλλον και 2. Μελετώντας εκρήξεις supernova με τον επιταχυντή ιόντων Tandem του “Δημόκριτου”Χριστίνα Κωστοπούλου και Δάφνη Καμπίτση, Α’ Λυκείου.

«Ήταν η πρώτη μας εμπειρία με επιστημονικό συνέδριο, παρακολουθήσαμε πολύ ενδιαφέροντα πειράματα και πολλές ομιλίες σχετικές με την Αστροφυσική- ένας  τομέας της επιστήμης που δεν διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία. Δύο από τις ομιλίες που μας άρεσαν είχαν τίτλο: 1. Εξερευνώντας τη Σκοτεινή Ύλη και Ενέργεια του Σύμπαντος και 2. ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, το φαινόμενο που εντυπωσιάζει και οι θεωρίες που το ερμηνεύουν.»  Αντώνης Τζιντζηλώνης, Ουρανία Mane και Ιάκωβος Εζρατή,  Β’ Γυμνασίου.

«Tο συνέδριο με πείσμωσε να κυνηγήσω πιο δυναμικά το όνειρο μου να γίνω επιστήμονας.» Αμαλία Ρεμούνδου, Β’ Γυμνασίου.

«Ενθουσιαστήκαμε καθώς βρεθήκαμε σε ένα περιβάλλον, όπου όλοι οι μαθητές συμπεριφέρονταν ως ερευνητές και επιστήμονες!» Ευγένιος Κρητικός και Βασίλης Κωστόπουλος, Α’ Λυκείου.


Leave a Reply