Εορτασμός 25ης Μαρτίου

  • 0

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Καθένας μας ξεχωριστά είναι υπεύθυνος για την ευημερία και την ευτυχία του κόσμου όλου. Όπως έγραψε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης, πρέπει πάντα να “είμαστε στο εμείς”. Ας κλείσουμε τη γιορτή μας λοιπόν με τα ξεχωριστά λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, που φέτος συμπληρώνονται τα 60 χρόνια από το θάνατό του: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε η φετινή γιορτή του Γυμνασίου μας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές Στέφανος Γκαϊντατζής (Β’ γυμνασίου), Αλέξανδρος Δημόπουλος (Α’ γυμνασίου), Γεράσιμος Ζαπάντης (Α’ γυμνασίου), Αναστασία Κοντοστόλη (Β’ γυμνασίου), Αθηνά Κούλαλη (Β’ γυμνασίου), Νεφέλη Πιλαφά (Β’ γυμνασίου), Νίνα Σεφέρη (Γ’ γυμνασίου), Μαριεύα Χρυσοστομίδου (Γ’ γυμνασίου) παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, στη διάρκεια του οποίου απήγγειλαν στίχους ποιημάτων σχετικών με την ελληνική επανάσταση, έκαναν μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που ακολούθησαν το 1821 και αναφέρθηκαν στη σημασία που μπορεί να έχουν αυτά για όλους εμάς σήμερα, 200 περίπου χρόνια μετά την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης.

Ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας εκφωνήθηκε από τη μαθήτρια της Β’ Λυκείου, Βασιλική Τσόγκα.

Τη γιορτή μας πλαισίωσε με όμορφες μελωδίες, υπό τη διεύθυνση της κ. Α. Κωβαίου, η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου μας, στην οποία συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου αλλά και οι καθηγητές Σπ. Δημητρακοπούλου και Π. Σταμάτης.

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από ομάδα μαθητριών του Λυκείου και του Γυμνασίου, τη διδασκαλία των οποίων ανέλαβαν αντίστοιχα η κ. Σ. Χατζάκη και ο κ. Π. Νικολακόπουλος.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Γυμνασίου, κος Δ. Αγγελής.

Συντονισμός- Συγγραφή & Επιλογή Κειμένων: Βιργινία Κουκλάδα, φιλόλογος, Αθανασία Παπαγεωργίου, φιλόλογος

This slideshow requires JavaScript.


Leave a Reply