Συμμετοχή στο Athens Science Festival 2017

  • 0

Συμμετοχή στο Athens Science Festival 2017

Στο πλαίσιο των ομίλων Science και Περιβάλλοντος μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με υπεύθυνες την κ. Πεταλίδου και την κ. Σιώτου, προετοιμάζονται για μεγάλες δράσεις και … αντιδράσεις … στο Athens Science Festival την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως μπορεί να γίνει η παρασκευή ιωδιούχου μολύβδου και μπλε του Βερολίνου, η διάσπαση υπεροξειδίου του υδρογόνου; Πού εμφανίζεται η επιφανειακή τάση, τι είναι τα μη νευτώνεια υγρά, πώς είναι ένα μαγνητικό υγρό, πώς μπορούμε να γράψουμε κρυφά μηνύματα με φαινολοφθαλεΐνη; Ή … πώς μπορεί να κινείται ένας κομήτης από ξηρό πάγο και πώς λειτουργούν οι πύραυλοι; Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της Χημείας, της Φυσικής, της Βιολογίας και ετοιμαστείτε για τρελές πτήσεις! Θα φτιάξουμε μαζί παγωτό από ξηρό πάγο, που θα συνοδεύεται από την μπίρα που φτιάξαμε!

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε από τις 11:00 έως τις 19:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων να πειραματιστούμε μαζί.

Το «Athens Science Festival» πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά από τις  29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017, με θέμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας».

Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.  

This slideshow requires JavaScript.


Leave a Reply