Επιμόρφωση φιλολόγων: Διεθνές Forum για το Αρχαίο Δράμα

  • 0

Επιμόρφωση φιλολόγων: Διεθνές Forum για το Αρχαίο Δράμα

Η επόπτρια φιλολόγων Νατάσα Μερκούρη είχε προσκληθεί να συμμετάσχει ως ομιλήτρια με την ανακοίνωση «Ancient Greek Drama in 21st Century Education: Training communities» στη διεθνή συνάντηση Arc-Net Alumni and Partners Meeting 2017, Work in progress III, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Παρουσίασε, ως συντονίστρια της Συμβουλευτικής Επιτροπής, το πρόγραμμα «Το Αρχαίο Δράμα στο Σχολείο του 21ου αιώνα», που υλοποίησε το σχολικό έτος 2014-2015 το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», και περιελάμβανε τις εξής δράσεις: 1)  Πράξις Αρχαίου Δράματος: Διεθνές Προσκήνιο Σπουδαστών & Νέων, 2) Διεθνές Forum για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση, 3) Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Εργαστήρια, 4) Δημιουργία Διαδικτυακού Τόπου, 5) Παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού.

Το Forum Διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης των Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Arc-Net). Το Arc-Net αποσκοπεί στην προώθηση του ακαδημαϊκού έργου σχετικά με τον ρόλο και τη λειτουργία του αρχαίου δράματος και του θεάτρου στην Ευρώπη καθώς και στη βελτίωση των παραδοσιακών μεθόδων διδασκαλίας του αρχαίου δράματος. Ιδρυτές του είναι ο Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Παν/μιο της Οξφόρδης, Oliver Taplin, και ο Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Πλάτων Μαυρομούστακος.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο της Πράξης «Σχεδιασμός και παραγωγή παιδαγωγικών εργαλείων για την ανάδειξη της σημασίας του Θεάτρου στην αρχαιότητα και σήμερα» της Διεύθυνσης Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Δ.Μ.Ε.Ε.Π.), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» – ΕΣΠΑ 2007-2013, υλοποίησε το Έργο «Το Αρχαίο Δράμα στο Σχολείο του 21ου αιώνα» (ως Υποέργο 2, σύμφωνα με την υπ. αριθμό πρωτ. 12998/2/7/2014 απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας του προαναφερόμενου Προγράμματος).        

This slideshow requires JavaScript.

 


Leave a Reply