Τα συναισθήματα στον κόσμο των παιδιών

  • 0

Τα συναισθήματα στον κόσμο των παιδιών

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, Ειρήνη Σιώτου, θα συμμετάσχει στην εκπαιδευτική ημερίδα της ομάδας Anima με τίτλο: «Όταν η τέχνη φέρνει την ανατροπή στην εκπαίδευση – Τα συναισθήματα στον κόσμο των παιδιών.». Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, 11:30 π.μ., στο Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα.

Το θέμα της ημερίδας σχετίζεται με τις βασικότερες αδυναμίες του σημερινού σχολείου, μέσα στο οποίο εκπαιδεύονται μαθητές που κινδυνεύουν «ενώ κερδίζουν το κεφάλι το … να χάνουν την ψυχή τους» (Pervin & John).

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας προσκαλούνται με σκοπό να δεχτούν ερεθίσματα πάνω στις τεχνικές της Διδασκαλίας μέσω Τέχνης (teaching through the arts). Ειδικότερα, θα παρακολουθήσουν μια ιδιόμορφη «διδασκαλία» των συναισθημάτων κατά την οποία πρωταγωνιστούν τεχνικές σωματικής και θεατρικής έκφρασης, μουσικοκινητικής και μαύρου θεάτρου.

Η θεατρική δράση θα μας οδηγήσει όχι μόνο σε σκέψεις, αλλά και σε βιώματα, σχετικά με προβληματισμούς εξαιρετικού παιδαγωγικού ενδιαφέροντος:

Μπορεί η Τέχνη να βοηθήσει τα παιδιά να ορίσουν τι είναι χαρά, θυμός, ζήλια, φόβος, λύπη, αγάπη, να κατανοήσουν πώς τα συναισθήματα αυτά επηρεάζουν τη ζωή τους, να αναγνωρίζουν και να ελέγχουν την ενέργεια των συναισθημάτων τους;

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παράγοντες εκπαιδευτικού σχεδιασμού, κοινωνικούς λειτουργούς, στελέχη πολιτιστικών κέντρων, φοιτητές και αποφοίτους παιδαγωγικών και καλλιτεχνικών σχολών κ.ά. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ανώνυμα και υλικό από τα εργαστήρια του σχολείου μας.

Κόστος συμμετοχής: 5€

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Η κράτηση πραγματοποιείται με αποστολή e-mail στη διεύθυνση: info@anima.edu.gr

This slideshow requires JavaScript.

 


Leave a Reply