Πρόγραμμα savoir vivre: Οι καλοί τρόποι στο τραπέζι

  • 0

Πρόγραμμα savoir vivre: Οι καλοί τρόποι στο τραπέζι

Το savoir vivre είναι η γνώση της κοινωνικά αποδεκτής συμπεριφοράς. Είναι αναμφισβήτητο ότι, αν γνωρίζουμε κανόνες καλής συμπεριφοράς, θα νιώθουμε άνετα παντού αφού θα ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε σε κάθε χώρο και περίσταση. Το πρόγραμμα «Savoir vivre» που υλοποιεί το σχολείο μας εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας. Συγκεκριμένα, συντελεί στην προσωπική καλλιέργεια και την εξέλιξη τους. Οι μαθητές, κατά τη διάρκεια του σχολικού τους προγράμματος, παρακολουθούν αλλά και παρουσιάζουν βασικές ενότητες του προγράμματος συμμετέχοντας παράλληλα σε βιωματικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 22 Μαΐου έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, οι μαθητές της B’ Γυμνασίου παρακολούθησαν το βιωματικό αυτό πρόγραμμα για μια ακόμη χρονιά με υπεύθυνες καθηγήτριες την Α. Κλάδου (Β1, Β2, Β5 Γυμνασίου), την Κ. Κυριακουλέα (Β4 Γυμνασίου) και την Σ. Ρουμπέα (Β3 Γυμνασίου).

Το θέμα της φετινής μας δράσης ήταν «Οι καλοί τρόποι στο τραπέζι».

To πρώτο μάθημα καλών τρόπων στο τραπέζι έγινε τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 στους μαθητές του Β4 Γυμνασίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κ. Κυριακουλέα.

Μια ομάδα μαθητών παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στους συμμαθητές τους τον τρόπο στησίματος τραπεζιού σε ένα επίσημο και ανεπίσημο γεύμα ή δείπνο. Οι μαθητές κάθονταν σε στρωμένες ροτόντες και συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία. Η παρουσίαση αυτή συνοδευόταν από ένα ppt με πληροφοριακό και εικονιστικό υλικό αλλά και ένα παιχνίδι ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής στο οποίο καλούνταν οι μαθητές να απαντήσουν. Το συγκεκριμένο υλικό επιμελήθηκε η φιλόλογος Κ. Κυριακουλέα.

This slideshow requires JavaScript.

 


Leave a Reply